ŠPORTNI DAN PETEROBOJ

             ŠPORTNI DAN PETEROBOJ

Zjutraj ob osmih smo se zbrali pred bazenom. Učiteljica nas je preštela in odšli smo na tribune. Na tribunah smo se razdelili v tri skupine. Prišli so tudi učenci šestih razredov in učenci  z Dola. Tudi oni so se razdelili v skupine. Okoli pol devetih se je ŠPORTNI DAN pričel.

Jaz sem bila v drugi skupini, zato sem še malo počakala. Prva skupina je odtekla in čas je bil, da se še mi pripravimo na tek. Odšli smo do startne črte in počakali na znak učitelja. Fantje so tekli prvi, medtem pa smo jih dekleta spodbujala pri teku. Po končanem teku na tisoč metrov smo se odpravili na tribune in počakali na malico. Ko so odtekle vse skupine, so reditelji odšli po malico. Malica je bila zelo okusna. Malo smo še posedeli, a kmalu je bil čas da nadaljujemo z aktivnostmi.

Moja skupina se je odpravila na vorteks. Ker nas je bilo veliko, smo se malo dlje zadržali pri tej disciplini. Po dolgem čakanju smo nazadnje vsi končali in se zopet odpravili na tribune. Tam smo počakali tretjo skupino, da konča s tekom na tristo metrov. Med čakanjem smo jih spodbujali. Zopet smo se odpravili na startno črto in čakali na vrsto. Tokrat nismo tekli vsi hkrati, temveč po štirje. Nato smo se preizkusili še v skoku v daljino. Tudi tam se je, zaradi velikega števila učencev malce zavleklo. Po končanem skakanju smo zopet sedli na tribuno in čakali na zadnjo disciplino, tek na tristo metrov. Tokrat smo končali malo hitreje, saj je bila proga zelo kratka. Po končanem dnevu smo še pomagali pospraviti, nato pa smo odšli domov.

Ela Ramšak, 7. a