TEHNIŠKI DAN – KOZOLEC

TEHNIŠKI DAN – KOZOLEC

V četrtek, 12. 9. smo v šoli imeli tehniški dan na temo kozolec. Vsi smo prinesli veliko materialov, npr. škatle, razne okraske, posodice …

Ko je zvonec zazvonil smo se usedli vsak za svojo mizo in pripravili vse stvari. Učiteljica nam je razložila, kaj vse bomo delali ter nam podala nekaj idej za izdelavo kozolcev. Razdelili smo se v 2 skupini. 1. skupina se je odselila v učilnico tehnike, mi, 2. skupina, pa smo ostali v učilnici likovne umetnosti.Mizo smo zaščitili s časopisnim papirjem ter se podali v delo. Jaz in moji prijateljici, Ela in Mimi, s katerima sem bila v skupini, smo stiropor začele barvati z zeleno barvo, da bi tako prikazale travo. Dobila sem idejo, da bi naredila strašilo. Začela sem izdelovati obleko zanj, jo nadela na palico in kroglico zlepljeno skupaj, a vse skupaj je izgledalo, kot da bi novorojenčka oblekel v oblačila za odrasle. Obleko sem nato popravljala skoraj celo šolsko uro, medtem ko so Mimi in Ela delali streho kozolca. Želele smo si narediti dvojni kozolec, ki nam je sprva še nekako uspeval, nato pa sem jaz v stiropor naredila preveliko luknjo in vse je začelo razpadati. Vse smo se smejale. A na srečo nam je druga stran uspela, zato smo naredile enojni kozolec. Naredile smo še vodnjak, ribnik, prilepile rožice ter iz rumenih slamic oblikovale koruzo. Na koncu je vse skupaj izgledalo zelo lepo. Od treh skupin smo me končale zadnje. Pospravljale smo stvari, ko so ostali že izrezovali papirnate okraske za na okna.

Jaz in Ela sva jih nato šle prilepiti na okna pri stopnišču, ostala dekleta pa po učilnicah, medtem ko so fantje še naprej izrezovali. Ko so bili okraski prilepljeni,  smo šle nazaj v učilnico, a ker nam je ostalo še veliko časa do konca pouka, smo se še malo prav po prijateljsko pogovarjali z učiteljico. Kmalu je zazvonil zvonec ter vsi smo se veselo odpravili domov. Bila sem čisto popackana od barve ter lepila, a mi je bil ta dan vseeno všeč, saj rada ustvarjam, pa še pouka ni bilo.

Lia Maksimovič, 7. a