Moda

               MODA ZA JESEN 2019

Moda se nenehno nagiba k spremembam, saj se tudi v naravi vse nenehno spreminja … Po vročem in brezskrbnem poletju pa smo že globoko zakorakali v čudovit jesenski čas.
Ženske so jeseni zmedene, kajti ne vedo, kaj naj oblečejo, saj vreme preseneča. Včasih je sončno in žametno, včasih pa so jesenski dnevi muhasti in deževni; to nas sili, da spreminjamo garderobo in razmišljamo o spektakularnem videzu.
Kako naj se torej oblečemo, kaj bo v modi in kaj bo trend? To vam zaupamo danes.

Tudi glavni trendi, ki jih morate vsekakor poznati, preden sestavite trendovsko jesensko garderobo, bodo prikazani v tem pregledu.

Poleg tega vam bomo predstavili praktične in super stilske jesenske smernice, ki vam bodo zagotovo všeč.
Po modnih revijah, ki so jih modno ozaveščene ženske in kritiki lahko videli v modnih prestolnicah, tj. Londonu, Parizu, New Yorku, Milanu, Tokiu, se lahko opredelijo glavni motivi jesenske mode.
Kaj torej obleči to jesen in kako narediti jesensko garderobo pravilno, katere stvari naj bodo vključene v vaš jesenski set? Pripravili smo seznam trendov za jesen 2019–2020:
• resice, umetno krzno, mozaik;
• široki pasovi;
• klobuki, kape, paname v stilu balaklave;
• viktorijanski slog;
• kovinska oblačila z bleščicami;
• usnjeni plašči v matričnem slogu;
• ogrinjala, ponči in vse vrste ogrinjal;
• neonodtenki, logotip, športni slog.

Mnoge prikazane ideje jesenskih oblačil so zelo nevsiljive in vas zagotovo ne bodo dolgčasile.
In če se jeseni bojite monotonije in dolgočasnosti, potem to zagotovo ne gre pripisati modnim podobam za jesensko sezono 2019–2020.
Čudoviti odtenki, teksture in silhuete vam ne bodo dovolili, da bi se izgubili; nasprotno, vsak vaš videz v modnih jesenskih oblačilih bo vzbudil zanimanje in občudovanje.

Zato smo zbrali vrhunske trende in zamisli iz sklopov za jesen leta 2019–2020, in sicer v različnih interpretacijah, ki jih imate priložnost ponovno ustvariti in izgledati imenitno na sprehodu, v pisarni in na romantičnem srečanju.
Oglejte si modo za jesen 2019–2020 …

Jeseni bodo priljubljeni karirasti in črtasti plašči s cvetličnimi motivi. Modne barve bodo vijolična, modra, siva, bež gama.

Številni jesenski plašči so srednje dolžine, vendar so tudi krajši ali daljši od modela.
Ravni jesenski plašči in preveliki plašči bodo stilsko dopolnili kavbojke in hlače s supergami.
Če želite rahlo popestriti jesenske slike, vam bodo pomagale modne jesenske obleke poudarjenih ramen in pončkov.
Poleg elegantnih hlač in kavbojk, ki bodo vedno v garderobi prave dame, je vredno dobiti modno obleko, ki bo za vas zelo pomembna, če želite izgledati elegantno.
Zelo stroge in klasične ideje o kostimih so se v preteklosti izgubile. Nadomestile so jih super elegantne obleke s hlačami, ki jih lahko varno nosite s športnimi copati …
V zgodnji in topli jeseni lahko izberete hlačne obleke v praškastem in vijoličastem tonu, črna različica pa bo sploh postala odlična izbira. Lahka bluza, vrhunski in elegantni dodatki – vaš videz bo popoln!

Puhasti rokavi z različni odtisi ali izrezi so lahko nenavadni. Še vedno pa je najbolj primerna bela srajca, ki bo enako dobro dopolnjevala jesenski videz v pisarni ali v prostem času.
Nič manj zanimivi pa ne boste v črni srajci, ki bo vašemu modnemu slogu dala poseben čar.
Viri: Moda za jesen 2019–2020 in jesenski modni trendi na fotografiji.
Lara Kontrec, Daša Brečko in Nadja Klančišar, 9. b